Hvorfor kaller folk i Sør søndagsmiddag og kveldsmiddag?
Anonim

Jeg vokste opp i Sør, og det betyr at jeg hadde en bestemor som var en utmerket kokk, men det betyr også at jeg gjennom hele min barndom var svært forvirret om hva ordet "middag" betydde. De fleste jeg visste, brukte middag til å henvise til kveldsmåltid og lunsj for midt på dagen, men på bestemorens middag skjedde ved middagstid, og det var et annet måltid, kveldsmat, om kvelden. Var mine slektninger prøver å forvirre meg? Hva gjorde det egentlig?

Jeg skammer meg for å innrømme at til tross for min fascinasjon med språklig minutiae, inntil jeg nylig hadde nettopp chalked dette opp som en av de South vs North ting, og egentlig ikke vurdert sin etymologi i det hele tatt. Men mens du forsker på en annen Apartment Therapy-artikkel om hvor mange måltider vi spiser hver dag, og hvorfor kom jeg over et par ting som ryddet opp mysteriet en gang for alle.

Wikipedia forklarer at mens de fleste amerikanere bruker "middag" og "supper", kan de to ordene også skille mellom et lett, uformelt sen kveldsmåltid spist sammen med familien (kveldsmat) og en større affære (middag). Som et middagsfest - forestill deg å invitere venner til et kveldsmiddag. Høres rart, ikke sant?

Dictionary.com forklarer videre at "middag" ikke nødvendigvis innebærer en bestemt tid, men refererer heller til dagens viktigste måltid når det oppstår. Og på NPR påpeker mathistorikeren Helen Zoe Veit at det i fortiden, spesielt i landbrukssamfunn, var middagsmaten den største dagen. Som ville forklare hvorfor, i enkelte deler av sør, har ordet "middag" vedtatt som en referanse til middag, i stedet for kveldsmåltid. Det bidrar også til å forklare hvorfor "kveldsmat" har blitt et tydelig sørlig ord.

Her kan du sjekke ut resultatene fra Harvards dialektundersøkelse, som viser utbredelsen i forskjellige deler av landet med ulike holdninger til middagen mot supper-skillet (eller mangel på det). Hva med deg - har disse ordene forskjellige betydninger for deg? Eller er de en og samme?

Redigeres fra et innlegg som ble publisert 10.20.15-TW

Apartment Therapy støtter våre lesere med nøye utvalgte produktanbefalinger for å forbedre livet hjemme. Du støtter oss gjennom våre uavhengige utvalgte lenker, hvorav mange tjener oss til en kommisjon.