Den ultimative håndboken for å vaske vasken din
Anonim

Slik vasker du en pute med hånd eller vaskemaskin

Stopp å slippe store penger på renseriet. Du kan virkelig rengjøre dine delikatene hjemme i badvasken din så lenge du gjør det på riktig måte. Her er alt du trenger å vite.

Hva kan jeg håndvask?

Først, en ansvarsfraskrivelse: Jeg har trygt håndvasket mange ting som leser "bare ren", men gjør det på egen risiko. Hvis du er nervøs, ta feil på siden av forsiktighet og slipp den av på støvsugeren. Det vil være verdt fred i sinnet.

Her er det jeg rutinemessig håndvasker hjemme:

 • Silke
 • Ull og kashmir
 • Sengetøy

  → Slik: Hånd vask en kasjmir genser

Her er det jeg aldri vasker på:

 • Lyse eller dype farger - Jeg vil at fargene mine skal være levende.
 • Rayon - Hvis rayon klær sier "bare ren" de egentlig mener det.
 • Klær med utsmykking som beading.
 • Lær

→ Vinner på Klesvask Dag: Hva å lære av mine verste vaskerom (slik at du ikke gjør dem også)

Verktøy du trenger:

 • Mild såpe - Jeg bruker ofte økologisk vanlig vaskemiddel, men baby sjampo fungerer også.
 • Tørkestativ - Jeg har en billig, sammenleggbar nettversjon som jeg holder under sengen. Du kan alltid bruke et håndkle, men en rack gjør virkelig en forskjell i tørketiden.
 • Rene håndklær
 • Steamer - Mine var 30 dollar på Target.

Hvis du har mye å vaske, kan du sette noen ting av lignende farge sammen, men som vanlig vaskeri må du ikke blande mørk og lys. Bruk kaldt eller romtemperatur vann - aldri varmt - legg til en liten mengde såpe og sveip elementet rundt i vasken eller en bøtte (du kan bruke noe rent vannholdningsbeholder, men jeg synes det er lettere å gå videre og bruke på badet synke). Hvis du ser litt farge komme ut i vannet, ikke panikk, det er normalt. Tøm vasken og fyll den opp med rent vann og skyll godt. Ikke vri vannet ut, men press forsiktig så mye du kan ned i dreneringen. Rull det opp i et håndkle for å få det så tørt som mulig. Hvis du har en flekk som ikke kommer ut, kan du prøve å vaske den to ganger, og legg ekstra oppmerksomhet til det stedet, men vær forsiktig så du ikke gni for hardt og ødelegge stoffet - for store jobber ta det med til støvsugeren.

tørking

Klærne dine er mest utsatt når de er våte, så behandle dem med forsiktighet så du ikke strekker dem ut eller ødelegger dem når de tørker.

Ting å henge på:

Silke - silke er utrolig sterk og vil ikke falle ut av formen, så det er fint å henge skjortene og kjoler på en henger mens de tørker. De kommer ut krøllete og det er der dampbåten din kommer inn i spill. En rask damp etter at de er helt tørre, er alt du trenger for å få dem til å se på ny, tørr rengjort.

Ting å ligge flatt:

Sengetøy, gensere - Våt sengetøy vil strekke seg ut så jeg legger det alltid til tørt. Det vil tørke i et blunk. Damme gensere er for tunge til å henge (du bør ikke være på hengende gensere uansett), så jeg legger dem forsiktig ut i den formen jeg vil ha (kalt blokkering) og la dem stå i minst 24 timer.

Når de er tørre, er du ferdig! Gå unna deg noe morsomt med alle casholaene du nettopp har lagret, din smartie.

Apartment Therapy støtter våre lesere med nøye utvalgte produktanbefalinger for å forbedre livet hjemme. Du støtter oss gjennom våre uavhengige utvalgte lenker, hvorav mange tjener oss til en kommisjon.