Opprør gjennom arkitektur: Kosmiske kommunistiske konstruksjoner fotografert
Anonim

Jeg pleide å tenke på sovjetisk estetikk som sparsom og utilitaristisk, men ikke lenger. Fransk fotograf Frederic Chaubin turnerte det tidligere Sovjetunionen for å finne fantastiske eksempler på sovjetisk arkitektur for sin bok Cosmic Communist Constructions Photographed (et spill på CCCP, den russiske forkortelsen for Sovjetunionen).

I Sovjetunionens siste år (1970-1990) uttrykte uortodokse mønstre som arkitekter uttrykk for deres ønske om uavhengighet og slutten av kommunistregimet. Bygningene i Brezhnev var også et svar på den voksende vestlige innflytelsen fra perioden, da arkitekter oppdaget moderne stiler og oppmuntret opprør gjennom kreativ frihet.

Chaubin fant disse mange av disse monolittene på Sovjetunionens ytre kanter, i de baltiske landene og Sentral-Asia, der opprøret mot staten var den sterkeste. De fleste av bygningene er isolert, noe som øker sin uhyggelige appell - som ensomme romskip som landet i sovjetisk territorium.
Se flere fascinerende bilder på WASF eller få boka selv på Taschen.

(Bilder: WASF)

Apartment Therapy støtter våre lesere med nøye utvalgte produktanbefalinger for å forbedre livet hjemme. Du støtter oss gjennom våre uavhengige utvalgte lenker, hvorav mange tjener oss til en kommisjon.