Sett ditt frimerke på hjemmet: En endelig guide til monogrammer
Anonim

Meg's Classic Glamour Apartment

Ah, monogrammet. Det er en av de eldste former for identifikasjon. Noe som representerer en person eller en familie, syet inn i stoff eller preget på møbler. Det er også en elsket og praktisk tvingende tradisjon her i Sør. Ikke å si monogrammer er ikke vanskelig, skjønt. Hvis du noen gang har lurt på hvilke bokstaver som går, hvordan man monogrammer et toords etternavn, eller hva i verden du vil gjøre for et par av samme kjønn, er det en rask guide til riktig monogram etikette.

Hva er "riktig", selvfølgelig, er aldri det eneste alternativet. Hvis du monogrammer ditt eget utstyr, gjør det du liker. Og hvis du gir en personlig gave, er det helt greit å spørre mottaker (e) hva de foretrekker. Eller, du vet, du kan alltid gjøre noe helt utenfor veggen (se " Ha det gøy med det! " Nedenfor)

Hvis du har et kallenavn eller et annet navn, foretrekker du det dokumenterte fornavnet ditt, for all del, bruk det! Poenget med et monogram er å ha det gøy og gjøre ditt merke i hjemmet ditt.

Individuelle monogrammer for en mann eller kvinne

Denne er relativt grei. For et enkelt brev monogram, bruk din første eller siste innledende-den tidligere er mer moderne, sistnevnte mer tradisjonell. Tre brevmonogrammer bruker ditt for-, mellom- og etternavn. Hvis de tre bokstavene har samme størrelse, hold deg til en første-mellom-siste ordre. Hvis senterinngangen vises større, så må monogrammet lese først til siste, slik at etternavnet er det største.

Hvordan lage et gift par monogram

Et gift par som har valgt å dele et etternavn, har en rekke alternativer til deres disposisjon. De kan bruke sin delte siste innledende for et enkeltbrikke-monogram, kombinere de to første initialene til et monogram med to bokstaver (med eller uten et plustegn, en bar eller en forsterker mellom), eller de kan gå til et tre bokstavermerke. Formelen for et tre-brev gifte monogram er som følger: for det første. For en ektemann og hustru går konvens første gang først.

Monogrammer for Same-Sex Par (eller Par som holder navnene sine)

For et køn av samme kjønn som deler et etternavn (en av deres, eller kanskje et helt nytt navn helt), gjelder alle regler for det gifte parmonogramet ovenfor. Men når et par har to forskjellige etternavn, blir det litt vanskeligere. Monogrammet med tre bokstaver er utenfor bordet, og etikett sier i stedet å velge et to-letter monogram som kombinerer hver av parets første eller siste initialer.

Hvis en eller annen grunn har paret forskjellige etternavn som begynner med samme innledende, vil jeg si at et tre-letter monogram ville fungere fint med et førstegangs-arrangement.

Monogrammer for toords etternavn

Her er en fartshastighet: sammensatte navn. Ett-ords navn, som McAdams eller O'Brien, bruker bare det første bokstaven (M og O, i dette tilfellet). Toordsnavn behandles imidlertid litt annerledes. Noen med to etternavn, som Von Trapp eller García Marquez, kan representere begge navnene med et to-letter monogram. Eller de kan bruke begge etternavnene med deres fornavn i et tre-brev monogram (først-siste-siste) så lenge bokstavene er like store.

Bryllup Monogram Ettiquette

Bryllup og monogrammer går hånd i hånd, men det er noen ekstra bekymringer hvis du tenker på å presentere noe monogramt før den store dagen. For mange mennesker er det enten uflaks eller dårlig smak (eller begge) å bruke et pars giftmonogram før de faktisk er gift. I stedet velger du et kombinert monogram med begge partnere fornavn initialer ("J & F"). Og alt som bruden kommer til å ha på bryllupsdagen - som en klesplagg eller kappe - skal inneholde hennes jomfrumonogram, hvis hun har til hensikt å endre navnet hennes.

Ha det gøy med det

Monogrammed gaver trenger ikke alltid å være monogrammed, vet du? Hvorfor ikke legge til "EAT" eller "YUM" til servietter for en morsom touch? Alt som er tre bokstaver eller mindre-DAD, MOM, MR, MRS, HIS, WOW, YOU, ME-er moden til brodering.

Linen Satin Stitch Cocktail Servietter, $ 40 for 4

Flere innlegg i Bryllupskanalen

Hvordan være den beste bryllupsgleden noensinne

Ett år senere: Jessica & Chris

Apartment Therapy støtter våre lesere med nøye utvalgte produktanbefalinger for å forbedre livet hjemme. Du støtter oss gjennom våre uavhengige utvalgte lenker, hvorav mange tjener oss til en kommisjon.