Praha Kolektiv Lukking og feiring av tsjekkisk modernistisk design
Anonim

Min gamle venn, Barton Quillen, som grunnla Prague Kolektiv for fire år siden (sjekk ut åpningen) og er en ekspert i modernistiske tsjekkiske møbler, lukker butikken og kaster en fest i form av et stort salg (50% av alt).
Jeg hadde frokost med ham i går, og han er så begeistret for å likestille over 200 skatter av originale tsjekkiske møbler, belysning og dekorative gjenstander som han handler om neste etappe om reisen, noe som vil innebære at han overfører sin vesentlige kunnskap til nettet. Med sin hjelp legger jeg sammen dette innlegget for å presentere dette unike salget, samt historien til moderne, tsjekkisk design. Nyt!

Så, for de av dere som liker tilbud, er dette en flott en. Praha Kolektiv har vært det eneste selskapet i Nord-Amerika som spesialiserer seg på brikker som representerer utformingen av førkrigs-tsjekkisk avantgarde og middelalderens sosiale realisme fra 1930-tallet til 1960-tallet.

"Pre-krigen og etterkrigstidene i Tsjekkoslovakia produserte fremragende design i ekstraordinært forskjellige politiske, sosiale og økonomiske sammenhenger. I mange av de førkrigste tsjekkiske stykkene vi bærer, har innflytelsen fra Bauhaus og arkitekter som Le Corbusier, Mart Stam, Adolf Loos og Mies van der Rohe er umiskjennelige. "

Jeg spurte Bart om ikke bare å sende meg noen bilder av de brikkene som ble til salgs, men også å sende noen bilder av tsjekkisk arkitektur for å gi oss noen grunnlag i stilen. Sjekk ut alt under og sjekk ut salget, som starter i dag. Selv om du ikke er i NYC, kan du fortsatt kjøpe fra den gjenværende beholdningen via 1ste Dibs.

(Bilde: CSMonitor)

"Jeg har nettopp sendt deg tre bilder jeg tok i fjor sommer da jeg besøkte vennene mine som lærer ved Institutt for anvendt design på Tomas Bata universitet i Zlin, Tsjekkia. Zlin er en søvnig by i det moraviske landskapet i den østlige delen av Tsjekkia Republikken, men i første halvdel av 1900-tallet var det en levende industriby som gav stor glede av designvisjonen til Bata-skoselskapet som var en kraftig kraft i den tsjekkoslovakiske førkrigskulturen. Bata forsøkte å benytte den mest progressive Dagens designprinsipper og dens innsats resulterte i fremragende arkitektoniske prestasjoner i hele det tidligere Tsjekkoslovakia og spesielt i Zlin, der hele byen vokste til stor del rundt suksessen til dette firmaet. Det ville ikke være overdrevet å sammenligne Bata-selskapet fra 1930-tallet med Apple Datamaskiner i dag med hensyn til betydningen som design spiller i kulturen og merkeidentiteten til firmaet og arven den har produsert. "

Gode ​​lenker:

>> Praha Kolektiv
>> Design for å bo i Zlin, Tsjekkia (NYTimes)
>> Arbeidernes paradis: Byen er bygget av tsjekkisk versjon av Henry Ford (CSMonitor)
>> Om tsjekkisk modernistisk design @ Praha Kolectiv

Bata var da verdens største skoprodusent og bestilte vakre modernistiske design for sine kontorer, fabrikker, arbeiderehjem, skoler og helseklinikker i 1920- og 1930-tallet Tsjekkoslovakia. Bildet ovenfor er Bata Company hovedkvarter, arkitekt Vladimir Karfik, 1938: Zlin, Tsjekkia.

Trapper på offentlig svømmebasseng: Zlin, Tsjekkia

Moderne arkitektur, Zlin, Tsjekkia

-----

PÅ SALG

-----

Hva slags salg?
ALLE elementene våre vil bli merket ned på minimum 50%

100 stykker belysning og 100 møbler

NÅR?
28. juli - 1. august (ons-søndag)
4 august - 8 august (ons-søndag)
Timer: 11.00 til 7.00

HVOR?
Praha Kolektiv
Under salget vil vårt lager bli synlig på vårt DUMBO, Brooklyn lager:
68 JAY Street, 6. etasje, suite # 605A (like ved Front St.) merk at etter 6 pm og hele dagen lørdag og søndag må du ringe oss for å få tilgang til vår bygning!

Vi kan nås på (917) 710 1047 for eventuelle spørsmål.
Mest, men ikke alle våre beholdninger, kan ses på praguekolektiv.com eller 1stdibs.com.