PlantTherapy: Å ha eplene dine og spise dem også
Anonim

Så mange av mine favorittsteder vil aldri passe inn i leiligheten min: havet er en (så min samling av skaller vil gjøre), jungelen (jeg har mine grusomme kattunger) og listen fortsetter ...

Høst frukthager er en annen. Men selv om jeg ikke kan ha frukthagen, kan jeg få eplene. Jeg liker den tidligste plukken. De er de mest kompakte og tærte og gir meg knirkete, rene tenner fra september til november. Utover fordelen for tennene mine, er det imidlertid noe om frukthageopplevelsen som gjør disse eplene, mer enn alle andre, så vanedannende.

Åpne lysbildefremvisning

Besøket drar videre i uker etterpå. I stuen er nå en bolle som er full av epler for gjester (og meg). De bringer de nydelige høstfarger inni. Hver gang jeg biter i en, føler jeg et rush, som om den dagen i frukthagen forblir i eplene selv.

Den eneste frukthagen jeg noensinne har kjent er Lapsley (i Pomfret, CT), en lokal institusjon. De har alltid noe: ferske grønnsaker, friske eller tørkede blomster, gresskar, squash og andre kalebasser, fersken og selvfølgelig epler. Macintosh og Macoun vil alltid være min favoritt. Jeg har selv mine favoritttrær som jeg liker å velge fra. I løpet av uken var hestene bare utstyrt med høstrørene i denne sesongen gjennom frukthagen - noe som er best utelatt av leiligheten min.

Hvis du bor i NE og er på utkikk etter en dagstur, kan ingen være mer avslappende enn epleplukking. Hvis du har et favorittsted som kan nås med tog, vennligst del med AT-leserne! For de som ikke kan komme ut av byen, tenk GreenMarket. Det er et flott stopp for cider før du drar ut for å se blader som endrer seg i parkene. Jeg kan ikke like alle endringene som kommer sammen med årstidene, men jeg vil tåle dem alle hvis det betyr at jeg kan få min høst epler. Matt N.

Leter du etter en frukthage? Se her: www.pickyourown.org

Åpne lysbildefremvisning