Modern Rebel: MLK Jr. Memorial LibraryWashington DC
Anonim

En av de få modernistiske bygningene i DC, Martin Luther King Jr. Memorial Library har vært kilden til kontrovers siden den åpnet i 1972. Bygningen ble designet av legendariske arkitekten Ludwig Mies van der Rohe bare måneder før hans død, og er hans Bare bibliotekdesign som noen gang ble bygget. Den innfelt underetasjens loggia, cantilevered øvre etasjer, og rister av malt stål og mørke vinduer markerer biblioteket som et mesterverk av den moderne bevegelsen ...

Dessverre har tiår med utsatt vedlikehold og forsømmelse forlatt de fleste lånere med dårlig inntrykk av biblioteket, en som ikke tar hensyn til arkitektonisk betydning. Brutte heiser, feilfunksjoner varme- og kjølesystemer og ubrukelige toaletter plaget bygningen i årevis, og førte bibliotekets ansatte seg selv til fordel for å flytte sentralbiblioteket til et nytt sted.

I slutten av november 2006 foreslo tidligere DC-borgmester Anthony Williams å bygge et nytt bibliotek som en del av ombyggingen av det gamle Washington konferansesenteret. Nåværende borgmester Adrian Fenty lagde den planen, og DCPL har begynt å løse langvarige vedlikeholdsproblemer på MLK. Den 28. juni 2007 utpekte Historisk Bevaringsvurderingsstyret bygningen (inkludert innvendige rom) et historisk landemerke, og gir håp til beboere som vil se dagens bibliotek gjenopprettet snarere enn revet ned.

(lobbyen kort etter åpningen i 1972 - med DCPL Collection, Washingtoniana-avdelingen)

Selv om vi aldri har hatt glede av bibliotekets erfaringer på MLK, har vi alltid beundret måten den gjennomsiktige bygningen ser ut, spesielt når den er opplyst om natten. Enten du elsker eller hater arkitekturen i bygningen, er det verdt et besøk hvis du bare ser den ekstraordinære lokalhistoriske samlingen i tredje etasje. I dag består Washingtoniana-samlingen av mer enn 25 000 bøker, 8 000 kart, 2 millioner fotografier, 2 000 postkort, 1 000 liner føtter av vertikalt filmateriale, 13 millioner avisutklipp og 1111 linerfødder av arkivsamlinger, og donasjoner er alltid velkomne.

- Colleen

>> Til Alle AT Washington Innlegg