Juster Tech Splurges med en kostnad per bruk metode
Anonim

Mange gurus for personlig økonomi er enige om at det er OK å splurge på morsomme tech-godbiter - til og med opp til 30 prosent av lønnsslippet ditt. Men før du blir gal på månedlige shopping sprees, vil du kanskje bruke en annen personlig økonomi teori til utgiftene dine: beregne kostnad per bruk.

På et visst nivå tenker du sannsynligvis allerede med kostnaden per bruk.

Kaster ned $ 1000 er seriøs penger for de fleste av oss. Men splurge virker verdt det når du vurderer å bruke $ 1K på en ny 52-tommers LCD-TV. Det er fordi du vet at du får pengene dine: Hvis du så på TV i 3 timer hver dag i 7 år, så bringer kostnaden per bruk ned til bare 13 ¢ per 1 time show.

På den annen side har et videospill som koster $ 50 og bare spilles fem ganger, en kostnad per bruk på rundt $ 10 en time for oss.

Så neste gang du vurderer en stor tech splurge, bruk din livsstil til å beregne kostnad per bruk. Jo mer økonomisk lydkjøp er kanskje ikke den billigere.


(Bilder: Flickr bruker massedraksjon under lisens fra Creative Commons, Flickr bruker rashdan under lisens fra Creative Commons)