Hvordan får jeg kopi av min leieavtale?
Anonim

Spørsmål: Kjæresten min og jeg har endelig funnet et sted vi elsker og har bestemt oss for at dette er hvor vi skal bosette seg de neste årene. Enheten er bevart, plasseringen er uslåelig, og vår leie er relativt lav (for nabolaget / Chicago). Det eneste problemet er imidlertid at vår leieavtale utløp i slutten av juli. I midten av juni sendte jeg e-post til vår utleier spør ham når han ville at vi skulle signere en ny leieavtale, og han sa at han bruker et brev som i hovedsak sier at begge parter er enige om at leieavtalen fornyes for et år på samme vilkår. Fint. Men i slutten av juli kom og gikk og ingenting skjedde ...

Jeg sendte nylig en e-post til ham og ba om en kopi, og han reagerte på at hans registre tyder på at leien vår er god frem til slutten av juli 2016. Jeg fortalte ham at kopien min ikke, og spurte om jeg kunne få en kopi av den nye for min poster i tilfelle vi må kunne bevise bosted (som vi gjør - kjæresten min MI lisens er ved å utløpe og for å søke om en i IL, må han produsere en gyldig leieavtale). Jeg har ikke hørt noe siden. Jeg lurer bare på hva som er høflig / riktig måte å få en kopi av min leieavtale på. Jeg ønsker ikke å gjøre dette til et dårlig forhold med vår utleier, jeg forstår bare ikke hvorfor han synes så motvillig til å dele en kopi av den nye leieavtalen med oss ​​(han har vært oppmerksom på våre vedlikeholdsforespørsler). Jeg har aldri bodd i samme enhet lenger enn et år, så noen råd er veldig velkommen! -Sendt av Kelly

Redaktør: Lesere, her er et juridisk / logistisk spørsmål for å synke tennene dine inn! Hva skal Kelly gjøre i sin situasjon, og hva skal dine medlesere gjøre hvis de noen gang finner seg i noe lignende situasjoner? Hva er den beste måten å få en kopi av leieavtalen din på?

Og Kelly, jeg flyttet til Illinois for ikke så lenge siden og var i stand til å få en lisens uten leieavtale. Ifølge IL DMV trenger du "2 dokumenter som tilfredsstiller Gruppe D: Disse dokumentene viser oppholdet ditt. Eksempler er bankopplysninger eller kredittrapporter." Jeg tror jeg brukte en bruksregning og kontoutskrift. Håper det hjelper!

• Har du et spørsmål til samfunnet vårt? Send oss ​​ditt med et bilde eller to vedlagt (spørsmål med bilder blir besvart først).