En historie om New Yorkers Love / Hate Relationship with the Fire Escape
Anonim

De er en forfriskende flukt. De er en skremmende sikkerhetsfare. De er en øye. De er en elsket del av urbane stoffet. Så lenge det har gått ildslukker, har det vært blandede meninger om brannflukt.

Den zigzagging metalltrappen som mange mennesker knytter så nært til New York utseende, begynte først å vises i 1860, da en revisjon av statskoden krevde bygninger for å få dem. Opprinnelig ble lovene dårlige håndhevet, men det begynte å forandre seg når en rekke dødelige branner, inkludert en brann fra 1911 i Triangle Shirtwaist Company som drepte 146 plaggarbeidere, de fleste av de unge kvinnene, fokuserte byens oppmerksomhet på brannsikkerhet.

Det faktum at de bare var ment for å rømme brennende bygninger, holdt ikke folk fra å bruke sine ildslupper for andre ting. For de som bor i varme, overfylte tenementbygninger, var brannflukten en velkommen frist: folk brukte dem til alt fra å slappe av mat til å sove, og sov madrasser ute i løpet av sommernettene. I West Side Story, en NYC-basert fortelling av Romeo og Juliet, fant den berømte balkongscenen sted på brannflukt.

En 1968-endring i New York Citys byggekode avsluttet byggingen av brannflukt: nye bygninger måtte ha sprinklere og innvendige trapper. Og noen utviklere fjerner dem fra eldre bygninger, og argumenterer for at de ikke er attraktive og ikke var en del av bygningens originale design. Men de ikoniske metallene Zs kan fremdeles ses på tusenvis av bygninger rundt i byen. Selv om jeg ikke har hørt om noen som sover på en, bruker folk fremdeles dem for ganske mange ikke-brannslukkende formål; Vi har kjørt ganske mange bilder i løpet av årene med brannlukkehager, med kommentatorer påpekt (med rette) at et overskudd av planter kunne hindre folk i å kunne bruke trappene under en faktisk brann.

Men bare fordi du tenker på din brannflukt som balkong betyr det ikke at det var designet for å være en; siden brannflukt er bare ment å brukes som et middel for utgang under en brann og ikke for permanent yrke, har de ikke de samme typer rekkverk og vakter som en faktisk balkong ville. Dette faktum ble dessverre uthevet av døden i august av en ung Broadway-stjerne, som gled og falt mens han hang ut med en venn på en fjerde etasje brannflukt.

Noen folk er forsiktige mot å bruke brannfluktet som en hangout i det hele tatt, men hvis fristelsen til å ha ditt eget uteområde over byen er for stor, husk bare at abboret ditt er en usikkerhet - og vær forsiktig.

Du kan lese mer om historien om brannflukten i New York Times. Bowery Boogie har mange vintagebilder av folk som sover, henger ut, og til og med klatrer (!) På deres brannflukt.

Apartment Therapy støtter våre lesere med nøye utvalgte produktanbefalinger for å forbedre livet hjemme. Du støtter oss gjennom våre uavhengige utvalgte lenker, hvorav mange tjener oss til en kommisjon.