Slik har du den perfekte nap, ifølge vitenskapen
Anonim

Alle som noensinne har napped vet at noen lur er bedre enn andre. Det er mye råd som flyter rundt der ute om hvordan du optimaliserer napping, men bare noen av disse rådene er faktisk verifisert av vitenskapen. Her er hva proffene sier om hvordan man får best mulig lur.

Først opp: hvor lenge skal den perfekte lur være? Du har to valg, avhengig av hvor mye tid du har. Forskning har funnet at naps på 10-20 minutter gir forbedringer i energinivå og kognitiv funksjon: 30-minutters lur har samme effekt, men kan også resultere i en periode med grogginess eller "sleep inertia" etterpå. For å unngå den fryktede søvnmageren, anbefaler eksperter at hvis du skal stille klokken lenger enn 20 minutter, lur du deg en halv time. På den måten fullfører du en full REM-syklus og vil ikke føle deg groggy etterpå.

Når er den perfekte tiden på dagen for en lur? Ifølge eksperter er det mer sannsynlig at morgennaps vil inneholde REM-søvn (eller drømmesvøm), som kan være følelsesmessig beroligende, og ettermiddagsnaps er mer sannsynlig å inneholde "slow wave sleep", som har gjenopprettende og minneforbedrende effekter. Tanken er at du bør ta en lur etter hvilke fordeler du leter etter. Men det er en rynke! Ifølge dr. Sara Mednick, en søvnforsker og forfatter av en bok om napping, ville den perfekte lur inneholde en likevekt mellom begge slags søvn. Hun har laget et interaktivt verktøy for å hjelpe deg med å finne den perfekte tiden å lure, basert på når du våkner om morgenen.

Og så er det kaffetapet, saken der du ned en kopp kaffe og deretter snooze i tjue minutter. Når du er våken, er ideen om at koffein vil slå systemet ditt på samme tid som døsighet forlater det, noe som gir deg nesten overmenneskelig energi. Effektiviteten av dette har blitt bekreftet av vitenskapelige forskere i England, som studerte effekten av ulike våknestrategier på søvnige drivere, og fant at koffein pluss en lur var langt mer effektiv enn enten et middel i seg selv.

Så nå er alt du trenger å gjøre, overbevise sjefen din om at det er en god ide å la deg ta en lur. Lykke til.