Dorothy Draper
Anonim

"Dorothy Draper var å dekorere hva Chanel var å mote, sier tidligere protégé & Dorothy Draper & Co. President Carleton Varney om den legendariske dekoratøren og forfatteren. "Hun tok en verden som var sliten og kjedelig og gjorde den fargerik."

Fargerike er en underdrivelse. Store blomster, dristige striper, lyse fargetoner og utsmykkede detaljer er Drapers signaturstil. I en tid hvor dekorering var begrenset til "periode rom", fødte hun næringen som vi kjenner den med hennes talent, stil og sosial status. Gjennom hennes berømte interiør, tekstiler, møbler og bøker, minner hun oss om, selv i dag, at dekorasjonen er morsom.

"Har du noen gang vurdert hvor mye ren ting og tull som omgir dette emnet for innredning? Sannsynligvis ikke. Nesten alle mener at det er noe dypt og mystisk om det, eller at du må kjenne alle slags kompliserte detaljer om perioder før du kan løfte en finger. Vel, det gjør du ikke. Dekorasjon er bare ren moro: en glede i farge, en bevissthet om balanse, en følelse av belysning, en følelse av stil, livssyn og en underholdt glede av det smarte tilbehøret til øyeblikk." - Dorothy Draper, dekorere er moro!

Født Dorothy Tuckerman i 1889 til en aristokratisk familie i Tuxedo Park, NY, giftet hun seg med dr. George Draper i 1912. Som legen til Franklin D. Roosevelt bodde Drapers i stil og var nær det første paret, som Eleanor var også Dorothys fetter. Dorothys hjem tiltrak hennes sosiale sirkel, og snart forvandlet hun det til en karriere.

Hun startet Architectural Clearing House tidlig på 1920-tallet, som er allment ansett som den første offisielle interiørdesign. Etter hennes skilsmisse til legen, var hennes første store prosjekt dekorert på Manhattan Carlyle Hotel i 1930. Andre offentlige rom fulgte raskt etter at eiere og hotellgjester oppdaget at et Dorothy Draper-interiør innebar positive karakterer blant de rike og stilige. Hun hadde den magiske berøringen: Sutton Place triste bygningsbygninger ble elegante med sin svart-hvite malingsjobb og Dublin-eske fargerike dører.

Kanskje hennes mest varige prosjekt er The Greenbrier i West Virginia. Kommisjonert for fullstendig omarbeidelse i 1948 var Draper på høyden av sin popularitet. Etter å ha publisert henne hvordan å bestille dekorere er moro! i 1939 var hun allerede et husstandsnavn. På et tidspunkt ble feriestedets viktorianske skrivesal å være det mest fotograferte rommet i USA. Varney er fremdeles The Greenbriers designkonsulent, og tilbyr dekorasjonskurs på feriestedet.

I 2006 ble Draper æret med sin egen retrospektiv på Museum of the City of New York, som markerer første gang et stort museum har omtalt verkene til en enestående interiørarkitekt. En sann trailblazer, hun hadde "evnen til å ta kontroll over et hotellprosjekt i alle aspekter av design - helt ned til design for menyer, matchbokdeksler og de ansatte uniformer." Selv om hun døde i 1969, inspirerer den utroskap og selvtillit som gjennomsyrer hennes arbeid fortsatt.

Så ta en side fra Dorothys bok, omfavn farge, ha det gøy, og stol på at "hvis det ser riktig ut, er det riktig".

(Bilder: 1. David Burns Studio, dekorasjon er moro via Etsy, 2. Arkivet til Dorothy Draper & Company, Inc., Carleton Varney Design Group via Museum of the City of New York, 3. via Knibb Design, 4 Arkivet til Dorothy Draper & Company, Inc., Carleton Varney Design Group via Architectural Digest, 5. va eBay, via Hampshire House, 6. The Greenbrier, 7. Carleton Varney ved gården, 8. Kindel Furniture, 9. via sensasjonell farge)

Apartment Therapy støtter våre lesere med nøye utvalgte produktanbefalinger for å forbedre livet hjemme. Du støtter oss gjennom våre uavhengige utvalgte lenker, hvorav mange tjener oss til en kommisjon.