Gjør du senga virkelig gjør deg lykkeligere? Jeg fant ut
Anonim

Tchad og Daves moderne drømmehjem

Vi forteller deg hele tiden om viktigheten av å lage din seng - den ene oppgaven som vil gjøre deg lykkeligere, sunnere, permanent stressfri og rikere enn dine villeste drømmer (eller noe i den retningen). Men mot mitt eget råd - jeg vet, jeg er en hykler - jeg lager sjelden min seng. Morgenene er alltid en slik scramble at det aldri virket som mye av en prioritet. Så for vitenskap bestemte jeg meg for å forplikte seg til å lage min seng daglig i en uke for å se om det virkelig var noen forskjell i min mentale styrke (eller min lommebok for den saks skyld). Hvordan gjorde jeg det? Jeg skal fortelle deg.

Første ting først handler det om den enkleste oppgaven jeg kunne ha forpliktet meg til å gjøre, husmorkt. Jeg rocker en topp-arkfri, europeisk stil-talsmann, slik at "å lage" sengen er egentlig bare et spørsmål om å jevne ut trøsteren og fluffing putene. Det tar 20 sekunder, maks.

Likevel var det vanskelig! Det syntes aldri å være en god tid å gjøre det. Når jeg rullet ut av sengen og begynte å gå på hunden, dusjer, får-kledd scramble, var det aldri en åpenbar tid å komme tilbake og adressere sengen. Så, etter noen morgener å lage en ansiktspalme da jeg husket min forpliktelse mens jeg låste inngangsdøren til å forlate, ble jeg vant til bare å rette sengetøyet opp med en gang da jeg reiste meg så jeg kunne gå videre med dagen min.

Her er det å lage sengen som skal gjøre for meg:

  • Hold meg frisk - Dette antar jeg, skyldes stress-busting kraften til å ha et rent hjem.
  • Gjør meg lykkeligere - Igjen, mindre stress er et tydeligere sinn og mer rom for nytelse.
  • Gjør meg mer vellykket - En uke er ikke nok til å teste denne teorien, men kanskje jeg vil spille det lange spillet på denne og komme tilbake til deg.
  • Hold deg til et budsjett - Okaaay

Tingen om disse fordelene er at de er utrolig vanskelig å måle. Jo, du kan intervjue folk som lager sengene sine og spørre dem om de føler seg lykkelige eller snakk med folk som ikke gjør det og finne ut at de kanskje ikke kan holde seg til budsjettet. Men det betyr selvfølgelig ikke at sengetøy forårsaker disse positive tingene; Det kan bare bety at den typen person som er tilbøyelig til å lage sin seng, også er en person som er naturlig sunnere og mer regimentert med pengene sine.

Madelyn Bakers Naturlig Elegante Abode

Den eneste tingen jeg kom over som gjorde meg mest fornuftig, var denne ideen av Charles Duhigg, forfatter av boken The Power of Habit. Han ringer til å gjøre sengen til en keystone vane:

Å lage sengen hver morgen er korrelert med bedre produktivitet, større følelse av velvære og sterkere ferdigheter ved å holde fast i et budsjett. Det er ikke at et familiemat eller en ryddig seng fører til bedre karakterer eller mindre ubarmhjertige utgifter. Men på en eller annen måte starter de første skiftene kjedereaksjoner som hjelper andre gode vaner å ta tak i.

Vet du hva? Jeg hater nesten å innrømme det, men for meg er dette helt sant. Da jeg begynte å komme hjem til en seng, ville jeg få en liten heis (eller i det minste unngå den lille twinge å gå inn i et rotete rom) og i et allerede rent rom var jeg mindre sannsynlig å kaste arbeidsklær over en stol og glemme dem. Hvis jeg dumpet en masse klesvask eller papirer på den lagde sengen, ryddet jeg dem raskere også; det bare så gøy å ha et stort rot i et rent rom.

Dessuten, selv om det var vanskelig å finne tiden hver morgen for å gjøre det, da jeg begynte den faktiske handlingen, fant jeg det godt å ha valgt å gjøre noe som jeg visste ville betale senere (etter jobb). Det føltes som om jeg investerte tid i meg selv. Jeg føler meg på samme måte når jeg forbereder meg et sunt måltid eller organiserer et skap. Det handler ikke nødvendigvis om handlingen, det handler om hva den handlingen vil gjøre for meg på veien.

Så lykkeligere? Ja! Om morgenen husker jeg at det virkelig setter i gang en mer positiv spiral for dagen min. Jeg var absolutt en skeptiker, men jeg holder den oppe.