Budsjett for ferien nå, så du ikke går inn i gjeld for dem senere
Anonim

I fjor brukte amerikanerne i gjennomsnitt $ 830 på jul, ikke akkurat chump-endring. Med ca ti uker igjen til den store dagen, er den gode nyheten at det fortsatt er rikelig med tid til å planlegge fremover. Slik foretar du budsjett på forhånd, slik at du kan betale for alt foran og gi deg selv den største gave av alt - ikke å ha gjeld som henger over hodet mens du går inn i det nye året.

Bli kjent med "Sinking Funds"

En av hovedtrekkene til et balansert budsjettsystem er å kunne legge til side penger for større utgifter som oppstår mindre ofte som ferieutgifter. Noen andre eksempler er bilforsikringspremier som skyldes to ganger årlig, et feriefond som du trekker fra en eller to ganger i året, eller en ekstra årlig boliglånsbetaling. Disse akkumulerende midlene kalles ofte "synkende midler". I min favoritt budsjetteringsverktøy, YNAB, blir de kalt "sanne utgifter."

Når store betalinger forfaller, bør du ha kontantbeholdningen til å betale direkte for disse utgiftene, slik at de ikke kaster av ditt vanlige månedlige budsjett. Og når du gjør det, er det fantastisk .

Med julrelaterte utgifter som skaper tusen dollar for noen familier, gir et ferieforsinkende fond mye mening. Ikke bare vil du kunne betale for dine gaver og andre ferieutgifter uten å stole på gjeld eller kaste av budsjettet ditt, men du vil også hjelpe deg med å holde fast i en utgiftsplan og ikke miste oversikt over kontantstrømmen din ...

Slik Budsjett for Ferieutgifter Dette året

Spør deg selv disse spørsmålene når du setter opp ferien din synkende fond ...

Hva skal jeg bruke?

Mange har flere typer feriekostnader: innredning, vertskap eller matlaging til feriemål, lærergaver, små gaver til naboer / medarbeidere, etc., større gaver til familiemedlemmer og veldedige donasjoner, for å nevne noen få. Ta litt tid på å tenke på hvor mye du planlegger å bruke på hver av disse kategoriene, og legg dem sammen for din estimerte sum, før du bryter hele ferien, tilbringer deg til ukentlige besparelsesmål.

Har jeg ekstra store utgifter?

Hvis du planlegger å reise for å feire ferien med venner og familie - om du flyr, kjører en betydelig avstand, eller bor på et hotell for et par netter, må du sørge for at disse utgiftene i tillegg til de typiske utgiftsbeløpene for gaver og lignende. Ikke glem å inkludere restaurantutgifter, reiserelaterte nødvendigheter du må kjøpe, for eksempel tyngre vinterfrakker eller snø støvler for din reiste til plassering og underholdning i anslagene dine.

Hvordan er jeg forskjellig fra den gjennomsnittlige amerikanske?

Når du tenker på hvor mye totalt du vil bruke på ferien, bør du vurdere hvordan din spesielle situasjon er forskjellig fra gjennomsnittet. Hvis du for eksempel har en stor familie, må du enten bruke mindre på hver person eller opp ditt totale budsjetterte beløp. Kanskje du kan vurdere en "opplevelse" gave til hele familien i stedet for flere materielle. Hvis du er en internasjonal student som ikke feirer jul, kan din eneste utgift være en flybillett for å besøke hjemmet.

Hvor mye trenger jeg å lagre hver uke?

Nå som det er færre enn et par måneder å spare opp, er det best å dele dine totale planlagte utgifter i besparelser per uke. Dette vil hjelpe deg med å kutte ned på utgifter som fører opp til årets slutt. Du kan tenke to ganger om å gå ut den andre natten denne uken, for eksempel. Når du vet hva du trenger å lagre hver uke fra nå til ferien, stash den bort et sted som er trygt, men flytende. Når det er på tide å betale for flyreiser og gaver, vil du ha julekassen din hendig.

Uansett din situasjon, å tenke fremover på en detaljert og personlig måte om dine kommende ferieutgifter vil ta mye stress ut av ferien. Skål til det!