Blogging Wired.com: Environmentalism of Wall-E
Anonim

Ifølge Wired Writer Brandon Keim, "Tiårets mest kraftfulle miljøfilm stjerrer ikke Al Gore eller Greenpeace-aktivister, men en søppelpakkende, Hello Dolly-kjærlig robot med en kakerlakk for en beste venn."

Keim fortsetter å analysere filmens miljømelding, levert gjennom en sjarmerende historie om en søt robot som er jordens eneste innbygger, etterlatt for å rydde opp en planet som bokstavelig talt hopper med søppel mens jordens tidligere borgere loller om - lat, oppsvulmet og dumt - inne utenfor planet "forbruker kokoner." Like tunghendt som meldingen lyder, har Pixar tilsynelatende nektet at filmen har slike miljøvernspor.

Keim nevner Pixar's disavowal i samme pust som han bruker for å påpeke det ironiske faktum at Wall-E uten tvil vil bli gjenstand for de samme tunge produkt-tie-ins som Disney (Pixars morselskap) er kjent for.

Men selv om bobbelastede tie-ins ender opp med å blokkere våre barnebarns losseplasser, er Wall-Es poeng ikke mindre sterk. Og hvis barna ønsker Wall-E leker, kjøp dem en planter og noen frø.

Vi må bekjenne at vi ennå ikke har sett Wall-E (en ny baby drar deg ned på den måten), selv om vi er ivrige etter, spesielt etter å ha hørt det hilse som en av de mest Oscarverdige filmene i året. Hvis du har sett det, kom den påståtte miljømeldingen til deg?

Les hele artikkelen: Environmentalism of Wall-E