Levende kunst: Livsleksjoner fra en 88 år gammel ballettlærer
Anonim

Jeg har alltid trodd at hjemmene trenger god design for å støtte et godt liv, men det største designet av alt er utformingen av et liv selv. Å besøke min tante Sheila i fjor i Santa Fe, New Mexico, var forbauset å se henne lære for første gang og sjokkert over å innse at i hele mitt liv for å kjenne henne, hadde jeg aldri kjent denne siden av henne som fru Rozann, masterballettlærer. Jeg forlot fra mitt besøk med et uutslettelig bilde av henne, ved 88, kanaliserer hele hennes erfaring rett inn i elevene med varme, kjærlighet og vold som var uten sidestykke i alle mine år med å se på lærere. Hun var tøff!

Jeg besøkte henne to ganger og i løpet av året døde min andre tante, hennes partner, av en plutselig uoppdaget kreft. De var sammen i over 50 år, og grunnla Rozann-Zimmerman Ballettsenter i Los Angeles, som de løp i 35 år, og senere flyttet de til New Mexico. Gjennom denne triste tiden stoppet Sheila aldri med å lære.

Hver ukedag blir Sheila klar etter lunsj, forlater leiligheten i et uavhengig levende samfunn, og tar samfunnstjeneste til NDI New Mexico Dance Barns, hvor hun lærer fram til kl. 19.00. Da jeg møtte henne etterpå og tok henne til middag, var hun mer levende enn meg, fylt med energien til å jobbe intensivt med elevene hennes. En optimistisk person av natur, gløder hun positivt enda mer når hun snakker om elevene sine.

Livet er kort. Jeg bestemte meg for at jeg måtte fange henne på film.

Min hemmelige agenda? Ikke bare for å dele hennes unike og inspirerende ferdigheter som person og lærer, men også å vise henne og forhåpentligvis tegne henne til New York City (der jeg bor) som gjestelærer i noen måneder. Jeg tror fast at akkurat nå ligger hun på høyden av sine krefter, og det er studenter som kommer til New York fra hele verden som ville bli blåst bort av det hun kunne lære dem - og hvem ville blåse henne bort også. Hun elsker bare å undervise.

For å sette denne korte filmen sammen spurte jeg ikke bare Sheils tillatelse, men jeg spurte også min kusine, nevøen, å skyte og lede den. Det er derfor med stor glede at jeg presenterer det første kapitlet i vår art of living-serie mesterlig filmet av quinn wharton.

Nyt!

Maxwell

Sheila Rozann - Ballettfakultet

Sheila Rozanns tidlige ballettopplæring var med Bronislava Nijinska, en kjent koreograf fra Diaghileff / Ballet Russe-æraen, og søster til den store danseren, Vaslav Nijinsky.
Ms Rozann er grunnleggeren av Rozann-Zimmerman Ballet Center (RZBC), som hun regisserte i 35 år i Los Angeles, California. I løpet av den tiden ble mange av hennes studenter tatt imot ballettselskaper over hele landet og i Europa. Blant dem var Heather Watts, tidligere hoveddanser med New York City Ballet (NYCB), Ariana Lallone, for tiden hovedroller med Pacific Northwest Ballet (PNB), Zippora Karz, tidligere solist med NYCB, Beverly Tucker og Romy Karz, tidligere korps medlemmer av NYCB, Edward Farley og Francine Kessler tidligere solister med Ballet West, og Lisa Cuizon, tidligere korpsmedlem med Cleveland Ballet.
Etter å ha besøkt fru Rozanns skole i Los Angeles, var George Balanchine så imponert at han personlig inviterte henne til sin Ford Foundation-sponsede undervisningsseminar i New York City ved sin amerikanske ballettskole. Dette startet en langvarig tilknytning mellom fru Rozann og SAB og resulterte i at dusinvis av elevene ble valgt for SABs sommerkurs og helårsprogram. Sheila Rozann er en svært inspirerende lærer med et ypperlig øye for justering, klarhet i bevegelse og uttrykksfullhet uten påvirkning. Hun har den uvanlige evnen til å trekke fra elevene en grad av energi de aldri hadde forstått var mulig. Frøken Rozann var på fakultetet for Aspen Santa Fe Ballet de siste 13 årene. Hun har vært på lærerpersonalet i School of Ballet Chicago's Summer Course og Advanced Intensive Program siden år 2000. Hun lærer også master klasser i Los Angeles, California og Los Alamos, New Mexico. Via Ballet Chicago