Alice, min nye leieavtale er ulovlig
Anonim

Kjære Alice,

Jeg måtte flytte forrige uke, veldig plutselig uten mye forberedelse. Jeg hadde fire dager til å finne en ny leilighet, og jeg har en stor hund som begrenset mine valg. Heldigvis fant jeg et sted som passer mine behov, men leieavtalen er veldig rar. Jeg er en lisensiert advokat, selv om jeg jobber i forsikring og aldri har praktisert lov. Men jeg tror det er noen klausuler i min leieavtale som kanskje ikke er lovlig.


Ja, selvfølgelig leser jeg det i sin helhet før du signerer, og jeg forutser ingen problemer, men jeg føler meg tvunget til å påpeke feilen deres, eller i det minste spørre om de har hatt leieavtalen evaluert av en advokat. Leieavtalen gir for eksempel automatisk fornyelse ved hvert års jubileum med mindre jeg gir tretti dager varsel. Leieavtaler kan ikke fornyes automatisk, da avtaler om interesse for fast eiendom må være skriftlig. Dette krever et nytt signert leieavtale hvert år.

Jeg har ikke noe problem med å gi sexti dagers varsel - stol på meg, jeg foretrekker to måneder å se etter et nytt sted i stedet for bare fire dager! Jeg har ikke engang bodd her en uke, så jeg nøler med å begynne på feil fot ved å fortelle utleier at deler av hans leieavtale ikke kan håndheves. Jeg føler også at det egentlig ikke er mitt sted eller ansvar å gi ham juridisk rådgivning. På den annen side kan jeg ikke forutsi fremtiden. Hva om dette eller en annen tilsynelatende godartet, skjønt eksigibel bestemmelse blir et problem senere? Kan jeg være remiss for å ikke advare ham om det potensielle problemet? Vil du gi meg beskjed om hvorvidt mitt råd er berettiget, og i så fall den mest hensiktsmessige måten å fortsette?


Takk skal du ha,

Motvillig Leietaker


Kjære RR,

Det er ikke ditt ansvar å politiere leieavtalen, bare for å ha nytte av utleier, men du må absolutt sørge for at vilkårene som de er fremsatt vil fungere for deg. Leieloven kan være forvirrende og varierer fra stat til stat, så det oppstår ofte problemer når utleiere prøver å bruke en standardisert form som ikke gjelder for deres område. Eller kanskje har han tidligere hatt problemer og besluttet å ta på seg selv for å inkludere nye klausuler (det er faktisk uhåndterlig). Leievilkår som strider mot loven, vil bare føre til messiness og kanskje sikkerhetsinnskuddsproblemer senere.

Du vil åpenbart at ting skal gå greit nå og for alltid, så hvis du er bekymret for at noe av det du signerte vil komme tilbake til å bite deg i butten, bør du snakke opp. Eller, sett det skriftlig (så det er en rekord du adresserte dette problemet nå i starten av leietaket). Ikke foredrag eller gjør det om noen andre enn deg. Det er greit å spille dumt litt og ta opp uregelmessighetene ved å si noe som: "Jeg trodde statlig lov tillater ikke automatisk fornyelse. Kan vi se på dette?" Gjør det pent, så det er ingen riktig eller feil fot, bare å avklare informasjon.

Lykke til!


Kjærlighet,

Alice

Har du noe for Alice? Send inn ditt eget spørsmål om livet hjemme til