Alice, min svigermor vil ikke slutte å gi meg gaver (at jeg ikke har plass til)
Anonim

Kjære Alice,

Jeg giftet meg om et år siden og min manns mor jobber på en spesialitet kjøkkenredskaper butikk i helgene. I løpet av de siste årene har hun virkelig kommet inn i sine produkter. Hun tilbringer tid i butikken som overbeviser folk de trenger for å få denne gadgeten eller det. Det er blitt litt overdrevet for de andre i familien. Da jeg først var dating min mann, var kjøkkenverktøy et enkelt tema for sin mor og jeg å binde sammen med. Jeg elsker å lage mat så jeg ville bli spent da hun ville vise meg nye ting.


Da vi ble gift, ble vi overveldet av så mange gaver. Omtenksom, men ikke alltid praktisk. Vi har en 600 kvadratmeter leilighet, og vi endte med å ta mange ting tilbake. Vi ønsket å sørge for at vi bare hang på ting som utgjorde glede, eller ville definitivt være nyttige nok til å holde rundt 365 dager av året.


Men min svigermor fortsetter å gi oss kjøkkengaver. Hun bruker sin ansattrabatt og gir oss nye kjøkkenartikler månedlig. Det er så mange ting på dette punktet, det kan fylle opp et eget kabinett. Min mann prøvde å fortelle sin mor at vi ikke var interessert i alle disse tingene, og det gikk dårlig. Hennes følelser var veldig skadede, og hun var ganske kald for ham en stund. Min mann forklarte meg at å gi gaver er hennes kjærlighetsspråk, og det er hennes måte å knytte sammen med oss ​​og vise henne kjærlighet. Mens jeg så setter pris på følelsen og hvor hjertet hennes er med disse gaver, vet jeg at hun bruker hundrevis av dollar på ting som vi ikke fysisk kan lagre. Jeg har forsøkt å bli mer sløv ved å stoppe henne når hun nevner noe ved å si, "Oh det høres ut som et veldig fint element, men vi er bare fullpakket på dette stedet som jeg tror vi må passere."


Jeg gjør mitt beste, men jeg tror ikke det er å kutte det! Jeg vil ikke skade hennes følelser, spesielt som et nytt familiemedlem. Har du råd til meg for hvordan du skal håndtere denne vanskelige situasjonen?


Takk skal du ha!

Over Gifted


Kjære OG,

Det som virkelig stod ut for meg i brevet, var at du sa at du og din svigermor først hadde en felles kjærlighet til matlaging og matlaging. Jeg tror ikke det er et tilfeldighet at hun holder seg fast i den forbindelse med deg. Jeg forestiller meg at det er utrolig vanskelig for en mor når hennes sønn blir gift - du har erstattet henne som kvinnen i hennes sønns liv. Så jeg forstår hennes trang til å holde deg og sønnen veldig nær, selv om hun går på feil måte.

Siden du har både prøvde taktfulle måter å fortelle henne at disse gaver ikke bare er uønskede, men egentlig uvelkomne, uten suksess kan vi anta at hun ikke skal ta hinten. Kanskje det er på tide å prøve en helt ny taktikk:

Din svigermor er super enamored med matlagingsutstyr, det er tydelig. Men også, jeg tror hun ser sannsynligvis denne hobbyen som sin beste forbindelse til deg (faktisk kan hun ikke engang innse dette bevisst). Kanskje du to (eller tre hvis mannen din vil bli med) kan finne en ny hobby sammen. En som ikke inkluderer fysiske gjenstander. Kanskje du kan bli foodies og begynne å prøve alle de beste restaurantene i ditt område (hun kan betale hvis hun vil!). Kanskje du kan sjekke ut noen museer og kunstgallerier og begynne å sette pris på kunst litt mer. Kanskje du kan få virkelig å vandre og utforske noen dagsturer.
Poenget er: hun vil ha en måte å koble til med deg, og hvis du gir det til henne på en annen måte, kan hun plutselig føle seg mindre av et behov for å kjøpe oppmerksomheten din med gaver.

Jeg håper det hjelper! Lykke til.

Kjærlighet,
Alice

Har du noe for Alice? Send inn ditt eget spørsmål om livet hjemme til