6 Rettferdige måter å forenkle ditt liv hjemme
Anonim

Carly & Scotts fargerike samle leilighet

Er du overkompliserer livet ditt hjemme? Vær ærlig. Vi er altfor kompliserte noen ganger. Men hjemme skal være stedet du prøver og holde ting så enkelt som mulig, så det kan være din retrett fra en komplisert verden du ikke kan kontrollere. Sjekk om du er overkompliserende på noen av disse måtene.

Gjør det nå

Det spiller ingen rolle hva det er - fra å vaske oppvasken for å sette klærne opp igjen i skapet for å legge klesvasken til arkivering av papirarbeidet - gjør det nå, ikke senere. Du kan forenkle livet ditt på mange måter ved å gjøre det som må gjøres når det må gjøres og ikke vente på at det blir verre. Så retter tar ikke mer tid til å rengjøre senere på grunn av kaket på smuss. Så viktig papirarbeid blir ikke feilplassert og tar lengre tid å finne.

Lær å si nei

Som i livet, lærer du å si nei til ting du virkelig vil si nei til, men fortsett å si "kanskje" og "sikkert! Absolutt!" å gjøre livet hjemme mye enklere. Som å si nei å være vert for den bokklubben når du er strukket for tynn, sier nei til hunden som sitter den hunden som alltid tygger på møbler og mer. Men det handler også om å si nei til deg selv når du vet at du prøver å sette ting av for senere (se ovenfor) eller et annet antall ting du vet at du skal gjøre for bedre av ditt hjem, ditt liv og din skikkelighet .

→ 3 hemmeligheter for folk som vet hvordan man sier "nei"

Strøm dine ting

Trenger du virkelig ti svarte gensere? Åtte fjernkontroller? Tjue soverom puter? Vi vet at vi gir råd til å declutter mye, men dette er mer enn det / forskjellige. Ja, å ha mindre ting bidrar til å holde hjemmet ditt og føle deg rent, men hva med å spare din sunnhet? Å ha mindre alternativer for ting å velge mellom - tar komplikasjonen ved å velge mellom for mange ting ut av likningen i hjemmet ditt - er en rask måte å gjøre livet enklere på. Så tenk på noen oppgaver som tar deg lang tid å fullføre fordi du må vurdere (og kanskje til og med grave ut) objektene du vil bruke, og se om du kan eliminere noen av dine valg.

Gi alt et hjem (og hold deg til det)

Mister nøklene mye? Kan du aldri finne saksen? Ser alltid ut som å mangle båndet? Å gi hver eneste bolig i hjemmet ditt - et sted som den alltid skal leve (og er kanskje merket for å virkelig kjøre poenget hjem) - og så returnere faktisk gjenstandene til sine hjem når du er ferdig med å bruke dem, vil du mener alltid å vite hvor ting er.

Lag en gjøremål hver dag

Det kan hende du har en arbeidsliste du lager hver dag, med de faglige oppgaver som trenger å fullføre. Men hvorfor ikke lage en oppgaveliste for ting rundt huset? Du kan finne ut at du gjør det hver dag om morgenen, og hjelper deg med å fjerne hjernen din (og kanskje hjelper deg til å tenke litt mer på arbeidet), men det kan også hjelpe deg med å utvikle de hjemmevanene du har forsøkt å sementere, som å gjøre en rask -Pick opp rundt i huset eller lag måltider på forhånd. Uansett, når du tar tankene som flyr rundt hjernen din og organiserer dem på papir (eller digitalt), vil det bidra til å forenkle den delen av å holde hjemme, uansett.

→ To-Do List Hacking: En radikal måte å planlegge dagen din på

Gjør en ting om gangen

Vi har alle blitt fortalt for en stund at multi-tasking ikke egentlig gjør at noe blir fullført raskere, og prøver å gjøre for mange ting på en gang kan føre til feil eller ufullstendige oppgaver. Så sakk det ned. Ta det med en rengjøring / organisering / hjemmeoppgave om gangen. (Unntaket kan gjøre noe annet mens du venter på at klesvasken skal fullføre eller kanskje sprøyte en benkeplate eller fugemasse for å suge før skrubbing). Ikke bare vil dette forenkle livet ditt ved å avverge feil, det vil bringe litt mer fred inn i livet ditt ved å hjelpe deg å øve med å være tilstede (som er en form for enkelhet i seg selv).