4 uventede ting som kan hjelpe deg å sovne
Anonim

Disse sengetøy fra Cultiver kan ikke hjelpe deg med å sove bedre, men de er ganske fine.

Internett er fullt av tips og triks som skal hjelpe deg med å sovne. Spis en skje med honning. Pust bare gjennom ditt venstre nesebor. Rock deg som en baby. De er litt som hikke rettsmidler: merkelig, rikelig, uprøvd. Så vi satte oss for å finne noen sovende strategier som faktisk har blitt vist å fungere. Her er fire rare triks som faktisk kan hjelpe deg å sluke - og vitenskapen bak dem.

Stikker din fot ut fra under dekslene.
Som tidligere dokumentert på Apartment Therapy, kan det hende at du sovner ved å stikke en fot utenfor dekslene. En dråpe i kroppstemperaturen har vist seg å få folk til å bli trøtt, og å utsette en fot er en god måte å kjøle seg ned raskt, siden det er så mange blodårer i føttene og hendene.

Lukten av lavendel.
Lavendel lukter ikke bare fint - det er et voksende bevis på at det kan hjelpe deg med å sovne raskere, og sove bedre når du gjør det. I en studie opplevde personer som luktet lavendel før sengetid høyere søvn i søvn; i en annen, sprinkling lavendelolje på arkene hjalp insomniacs sovner raskere.

Lytter til Ed Sheeran.
Tilsynelatende er juryen fortsatt ute om å høre på musikk før du sovner (eller som du prøver å sovne) er veldig nyttig. En studie fra 2008 viste at lytter til klassisk musikk før sengetid førte til forbedret søvnkvalitet, men eksperter varsler om at hvis du ikke pleier å høre musikk før sengetid, kan dette vise seg å være forstyrrende i stedet for hjelp.

Forskere sier også at den ideelle sovende sangen vil ha et sakte tempo, på ca 60 slag per minutt. Mens du lytter, vil din hjertefrekvens sakte sakte for å matche musikken, slik at du kan slappe av. Med dette og andre hensyn i tankene plukket lydterapeuter denne sangen som den mest avslappende sangen i verden. Men da Spotify dugde seg inn i de beste sangene som brukerne satte på sin "søvn" spilleliste, var den klare vinneren Ed Sheeran - han er ansvarlig for imponerende sju sanger ut av de øverste tjue.

Forestille deg at du er på stranden.
Den konvensjonelle visdommen er at teller får kan hjelpe deg å sovne fordi det er bare så jævla kjedelig. Men en britisk undersøkelse oppfattet med målet om å teste ut denne gamle folkemessige visdom fant at det egentlig ikke fungerte, nettopp fordi det var for kjedelig; forskerne konkluderte med at folk ga opp med å telle sauen langt før de sovnet. Hva fungerte? Forestille en realxing-scene som en rolig strand eller en tur i skogen, noe som kan hjelpe deg og distrahere deg fra bekymringer (som bekymring for ikke å sovne), men er ikke helt kjedelig.