Den enkleste måten å teste ytelsen til en mikrobølgeovn magnetron
Anonim

Ethvert utstyr kan bryte ned, fordi det har et bestemt levetid. Det samme gjelder mikrobølgeovnen, som har kommet inn i livet til den moderne mannen. Hovedelementet i enheten er en magnetron. For selvvurdering av hans tilstand er det flere måter.

Mikrobølgeapparat i enkle ord

Før du fortsetter med vurderingen av tilstanden til mikrobølgeovnen, må du forstå at dette er en kompleks enhet som ikke tåler uaktsomhet og uaktsomhet. For å sikre sikkerhet i mikrobølgeovnen er det mange låser. For eksempel vil det ikke starte hvis døren er åpen.

Mikrobølgeovnen er basert på magnetronens funksjon. I hovedsak er en magnetron en høyfrekvent lampe. For å starte må du bruke en spenning på 3 V for å varme filamentet og opprette 4, 2 kV vekselstrøm for driften av selve lampen. For å teste magnetronen på ytelsen bør forstå den generelle enheten mikrobølgeovn.

Magnetronen er plassert i et beskyttende tilfelle. En antenne som er skjult inne er en emitter. Magnetkjerne og magneter er til stede for bølgefordeling. Et svært viktig element betraktes som en radiator. Det avkjøler magnetronen. Ved fravær kan ovnen brenne fra overoppheting. Reparer mikrobølgeovner på egen hånd er neppe mulig, men for å sjekke hvilket element som ikke virker, er det mulig og hjemme.

Kontrollerer magnetron mikrobølgeovn

Forhåndsinnstilt visuell inspeksjon av mikrobølgeovn. Hvis magnetronen er virkelig ute av orden, kan du oppdage charring, en ubehagelig brennende lukt og deformasjon. Med disse tegnene kan du fortsette å sjekke magnetronen.

Husk at uten spesielle enheter vil du ikke kunne forstå nøyaktig hva som skjedde med delen. Du må ha en multimeter, en tester og en megohmmeter. Hvis du ikke har noe, må du bruke tjenestene til tjenestesentrene.

Den enkleste måten er å:

  1. Få en neon mikrolamp (spenning ikke lavere enn 60V).
  2. Snu forsiktig sokkelen med folie for å lukke kontaktene. Du kan lodde kontaktbryteren.
  3. Plasser i et glass vann.
  4. Plasser koppen i stedet for kammeret hvor du vil sjekke strømmen. Slå på komfyren bokstavelig talt i noen sekunder før gløden. Det er av lysstyrken som du kan gjenkjenne kraften.

Magnetronen består av flere små deler. Avhengig av hvilken av dem er ødelagt, kan reparasjoner være vanskelige eller enkle og raske. Magnetronen er utstyrt med en hette for å lage et vakuum. Hvis testen viste seg at mikrobølgeovn ikke virker på grunn av feil, kan du enkelt fikse det. Når magnetronen varmes opp for mye, er det radiatorens feil. Enheten må byttes ut.

For å kontrollere filamentet bør en tester brukes. I arbeidstilstand, vil du se verdien av 5-7 Ohm, hvis den er skadet - 2-3 Ohm.

Ikke glem å sjekke høyspenningsdioden med en multimeter. Koble enheten til den negative og positive på dioden. Ideelt sett bør en endelig verdi vises på et pluss, og uendelig skal vises på minus. Ellers bør ovnen henvises til reparasjon.

  • eltctricon.ru
  • //ya-rostislav.ru