Bytting av gummitetningen i kjøleskapet
Anonim

Hvis kjøleskapet allerede er mange år, er det stor sannsynlighet for at gummitetningen på døren tillater varm luft inn i kjøleskapet eller fryseren. Dette problemet kan oppstå på grunn av deformasjon av forseglingen eller dens brudd på et diskret sted.

For å bytte ut den gamle gummitetningen, må du kontakte kundesenteret, men hvis gummipakningen i kjøleskapet er installert i et spesielt spor, kan du reparere det selv.

Gummi tetninger er av flere typer og kan monteres inne i kjøleskapet med lim, skruer, skruer eller installert i en spesiell rille.

Tetningsgummi kan byttes på to måter.
I den første metoden er utskifting av gummitetningen ganske treg, men pen. Først må du demontere den gamle tetningen med en tynn skrutrekker, som tetningen forsegler og sakte fjerner. Du må handle veldig nøye for ikke å skade kjøleskapets dør. Etter demontering av den gamle gummitetningen, er en ny forsegling installert. For en komfortabel installasjon kan du bruke en annen skrutrekker. Den første skrutrekker løfter kantene av plast, og den andre skrutrekkeren skyver gummikantene inn i sporet.
Hvis den nye forseglingen ikke passer til kjøleskapets størrelse, kan den trimmes. Det er viktig at den er større enn nødvendig i størrelse. Det er nødvendig å kutte ut den nye gummitetningen bit for bit fra de vertikale og horisontale delene og bli sammen med delene. Leddene kan smøres med Moment Lim eller limt med tape.
I den andre metoden tar installeringen av en ny segl mindre tid, men er ikke helt nøyaktig. Til å begynne med kutter kniven den slitte gummitetningen langs kanten av foringen på kjøleskapsdøren. I den nye tetningen er kanten kuttet på en slik måte at tetningens kanter ikke strekker seg utover døren. Den nye forseglingen er festet med dobbeltsidig tape, og forseglingen skal ikke strekke seg når den limes.
Ikke alle tilfeller krever en komplett erstatning av gummitetningen. Med en liten deformasjon av gummitetningen kan du gjøre en liten reparasjon. Hvis deformasjonen av tetningen er liten, er det nødvendig å varme forseglingen med en hårføner (opptil 70 ° C) og strekke seg litt på stedet der gapet er funnet. Deretter lukkes kjøleskapsdøren tett til den avkjøles helt. En mer tidkrevende metode for å gjenopprette en gummitetning er slikking i varmt vann. Tetningen fjernes svært forsiktig fra døren, og etter at det er installert et varmtvann i stedet.
Av tetningens tetthet avhenger gummitetningen av kjøleskapets levetid. På grunn av den konstante tilstrømningen av varm luft, har kjølekompressoren en økt belastning, noe som kan føre til rask nedbrytning.

Dårlig kjøling av produkter kan oppstå på grunn av feil bruk av kjøleskapet. Hvis eieren av husholdningsapparater feilaktig velger temperaturmodus på kjøleskapet, uten å ta hensyn til temperaturforholdene i kjøkkenet og kjøleskapets strømforbruk, kan snøkjæret på fordamperens vegger ikke unngås.
Dårlig kjøling av kjøleskapet skjer også som følge av at kammeret fylles med et stort antall produkter, installerer kjøleskapet ved siden av varmeapparater eller en komfyr. Hvis kondensatoren til kjøleskapet ikke er tilstrekkelig avkjølt av omgivende luft, vil kjølekompressoren fungere i en forbedret modus.