Hvordan bruke bestikk
Anonim

Sannsynligvis husker alle den fantastiske filmen "Moskva tror ikke på tårer" og skudd fra den da hovedpersonen nektet å spise fisk fordi hun ikke visste hvordan man gjorde det riktig. Men de fleste av oss vet heller ikke hvorfor vi trenger flere typer gafler, kniver, skjeer og hvordan de skal brukes riktig.

instruksjon

1

Fokuser på plasseringen av enheten. Hvis den ligger til venstre for platen, hold den med venstre hånd og omvendt. Hvis enheten ligger foran platen (ettersom dessertinstrumenter er arrangert i henhold til etikettenes regler), bestemme hvilken vei håndtaket ser ut, og ta det med riktig hånd. Husk at elementene på bordet er plassert i den rekkefølgen du vil bruke dem under måltidet - fra ekstreme til de som ligger nær platen.

2

Væske og supper spises med en skje og holder den i høyre hånd. Bare hvis parabolen serveres i en kopp, kan du drikke resten, men ikke hele parabolen. Hvis i en varm tallerken (for eksempel kjøttkraft) å spise kjøtt, må du først spise væsken med en skje. Deretter må kjøttet spises med en kniv og gaffel. Du kan ikke blåse på varme retter. Vent til de er avkjølt. Det er nødvendig å tegne dem i retning bort fra deg. Resten av det varme spises ved å vippe platen vekk fra deg med venstre hånd. Etter å ha fullført måltidet, la skjeen stå i tallerken hvor suppen var.

3

Hold kniven slik at håndtaket hviler på håndflaten, og pekefingeren er på toppen av knivhåndtaket. Stikk også gaffelen med håndtaket i håndflaten og sørg for å holde tennene nede. Plasser skjeen i hånden med begynnelsen av håndtaket på langfingeren og enden på grunnlag av pekefingeren. Hold alltid kniver og gafler horisontalt over platen eller med en liten tilt mot platen. Ikke legg albuene dine på bordet og hold dem presset til kroppen din.

4

Selv om du bare bruker en gaffel, holder du fortsatt kniven med den andre hånden. Når du overfører enheten ved bordet, hold den i midten, og ikke ved en av endene. Du kan ikke umiddelbart kutte maten og deretter bare bruke en gaffel. Skjær i små stykker. Ikke legg mat på en gaffel med en kniv. Tillatt bare en liten berøring opp et stykke.

5

Ikke sving bestikket mens du sosialiserer ved bordet og ikke slikk dem. Dette er ukjent. Hvis du slipper enheten, ikke prøv å heve den, be om en erstatning.

Godt råd

Noen retter serveres kun med en gaffel, i dette tilfellet, ta den i høyre hånd. Hold bestikket til munnen, og ikke omvendt. Å spise med en kniv anses å være et grovt brudd på etikettreglene. Ikke plasser apparater på duken etter bruk. Hvis du planlegger å spise lenger, men det var en pause, legg dem slik at de overlapper litt. Hvis du ikke planlegger videre, sett enhetene parallelt med hverandre på en tallerken slik at kniven ligger med punktet til gaffelen.

  • Bestikk: typer
  • Hvordan bruke bestikk. Tips og nyttige anbefalinger i 2019