Hvilken vinkel skal trappen være
Anonim

Hvis du bygger et hus to eller flere etasjer høyt, bør en trapp være inkludert i designet. Dette er et viktig funksjonelt element i interiøret, hvor konstruksjonen vil kreve utvikling av et eget prosjekt.

Hvordan beregne vinkelen av trappen


Ved å utvikle trappeprosjektet, bør du bestemme stedet der det skal plasseres, og området som det vil oppta. Spørsmålet om hvor mange trinn det vil være i, og i hvilken vinkel det vil bli lokalisert, er løst med hensyn til ergonomiske faktorer. Trappen er en struktur som husholdningen din alltid vil bruke, så det er svært viktig at det er trygt og komfortabelt for folk i alle aldre, både for barn og eldre.
Hvor komfortabel nedstigningen og oppstigningen av trappen vil avhenge, ikke bare på trinnets høyde og bredde og trappestrukturen selv, men også i hellingsvinkelen. I det generelle tilfellet beregnes avhengigheten som er oppnådd eksperimentelt for beregningen:
2h + b = 62-64 cm, hvor h er avstanden mellom trinnene vertikalt, b er bredden på slitebanen i lyset, dvs. trinnbredde i vertikal fremspring.
Basert på dette forholdet ligger en passende hellingsvinkel fra 30 til 45 ° med en standard høyde på trinn på 17-19 cm og en slitebredde på 25-35 cm. Slike tekniske egenskaper av trappene er anerkjent som de mest komfortable og trygge. Med en takhøyde på 2, 5 meter, vil lengden på en rett trapp, hvis hellingsvinkel er ca. 35-40 °, være omtrent lik tre meter. Men i tilfelle når rommet og takets høyde ikke er så store, kan stigningsvinkelen og nedstigningen av trappen reduseres til 40 °, men dette designet vil ikke være veldig praktisk. Trappen, hvis hellingsvinkel overstiger 45 °, kan bare brukes hvis du reiser opp og ned, mot trinnene og holder rygget.

Typer av trappdesigner


Du kan lagre den nødvendige hellingsvinkelen til trappen ved hjelp av ulike designløsninger. En enkeltspor marsjestige, hvor hellingsvinkelen er veldig stor, kan være "ødelagt", for eksempel i to fly, og sparer plass ved å plassere noe vaskerom under denne roterende trappen. Antall trinn i hver mars bør være fra 3 til 15, slik at oppstigningen og nedstigningen er behagelig.
Hvis trappen er liten, og du vil spare plass i rommet, kan du installere en vindeltrapp mellom gulvene, som vil se bra ut i midten av rommet og mot veggen i hjørnet. For å gjøre en slik trapp praktisk å bruke, bør bredden av trinnene være minst 20 cm, men ikke mer enn 40 cm, og høyden bør ikke overstige tre meter. Diameteren på denne konstruksjonen overstiger vanligvis ikke to meter. Komfortabelt for driften av en slik stige er løftevinkelen også 35-40®.