Hvordan brukes ildfast glass i hverdagen
Anonim

Ildfast glass er et meget slitesterkt materiale som har blitt aktivt brukt ikke bare i industrien, men også i hverdagen. Denne typen glass tillatt å forbedre utformingen av peiser og ovner.

Å lage peiser


Hittil er et materiale som glass spesielt populært i byggingen. Hvis det frem til nylig ble brukt glass hovedsakelig for vindusvinduer og beskyttelse mot vind, har ildfast glass blitt stadig mer brukt.
Dette materialet har en rekke nyttige egenskaper. For det første kan den motstå temperaturer i området fra - 240 til + 760 ° C, noe som gjør det trygt i brannhensyn. For det andre, i motsetning til vanlig glass, har den høy styrke og motstand mot mekanisk skade. For det tredje har den et vakkert, estetisk utseende.
Ildfast glass har funnet bred anvendelse i hverdagen, spesielt for fremstilling av glasspeiser. Glass lar deg lage en utmerket designløsning uten frykt for sikkerheten til ditt hjem. For fremstilling av dekorative peiser brukes hovedsakelig enkeltlags glass. Ved temperaturer over 1000 ° C er det tilrådelig å bruke et flerlagsmateriale.
Ildfast glass kommer i form av transparente ark av forskjellige størrelser. Ofte har glasspeiser mye vekt, noe som er en ulempe, men dette problemet løses ved å mekanisere strukturen.
Ildfast glass er også godt egnet for gulv ved siden av peis. Den er motstandsdyktig mot friksjon, støt av brensel, hindrer brann. Den andre ulempen er dannelsen av sot på glasset.

Making retter


I tillegg til peiser har ildfast glass i hverdagen funnet søknad om fremstilling av retter beregnet for bruk på åpen ild. Slike tallerkener kan absorbere varme godt og holde det, som følge av at maten ikke avkjøles i lang tid.
Det skal bemerkes at glass er et miljøvennlig produkt, slik at oppvaskene fra dette materialet er helt trygge. I tillegg danner det ikke skala. Den er motstandsdyktig mot eventuelle vaskemidler og er svært slitesterkt. Men likevel kan glassvarer fra ildfast glass klare seg. Slike retter brukes i mikrobølgeovner. Det er viktig at mikrobølgene selv ofte er laget av dette materialet, spesielt deres forside.
Ildfast glass kan brukes til bygging av mer komplekse strukturer: dører, vinduer, skillevegger, fasader, tak, bad, badstuer og så videre. Dette materialet er uunnværlig i hverdagen på grunn av brannmotstand og holdbarhet.