Hvordan bygge en lysekrone
Anonim

Taklamper selges ikke sammen. Noen ganger kan det være nødvendig å pådra ytterligere utgifter for å ringe en spesialist som ville være opptatt av å koble lysekronen. Men du kan samle det selv.

Når du begynner å samle, bør du forberede de nødvendige verktøyene. En nøkkel, skrutrekker, konstruksjonskniv og multimeter er påkrevd. Du må starte med å lese instruksjonene. Lysekrone kan ha noen designfunksjoner, som er bedre å vite på forhånd.
Fra pakken er det nødvendig å fjerne alle delene, inkludert saken, unntatt nyanser. Armaturets glasskomponenter er klokere for å nå det endelige arbeidsfasen, slik at deres integritet kan garanteres.

Feste hornene


Når du har slått av mutteren på lysekronens sentrale sak, er det nødvendig å fjerne beskyttelsesdekselet fra den. Sett deretter det første hornet inn i riktig spor, monter vaskemaskinen og stram mutteren. Gjenta prosedyren med alle de resterende hornene.
Etter ferdigstillelse skal arbeidet evalueres visuelt, hvordan symmetrisk de ble installert. Hvis mer enn to horn brukes i armaturet, vil bruken av et øye være utilstrekkelig. Du må bruke en linjal eller et lite nivå.
Deretter må du stram mutteren med en skiftenøkkel. Det er nødvendig å sikre at hornene ikke skiftes. I løpet av montasjeprosessen skal lampen overvåkes på riktig måte ved montering av hver enkelt del, før festemutrene festes til grensen.

Elektrisk arbeid


Som et eksempel kan du vurdere en lysekrone med 4 nyanser montert på 2 horn. Hvis du planlegger å koble den til en bryter med en knapp, må du skille de blå ledningene fra de brune.
Hvis monteringsskjemaet innebærer bruk av en bryter med 2 svingbrytere, skal ledningene deles inn i 3 grupper. En gruppe vil inkludere bare 1 blå ledning, den andre - 3 blå, og den tredje - 4 brune. Når du slår på, vil den første bryteren lyse opp 1 tak. Den andre bryteren bruker 3 lys samtidig. Ved å bruke begge knappene på bryteren vil alle lysene lyse opp umiddelbart. Det skal huskes at i forskjellige lamper kan fargene på ledningene være forskjellige.
Etter å ha fjernet den første gruppen av ledninger fra isolasjon, er det nødvendig å vri dem sammen, og koble dem til den sentrale ledningen. I dette tilfellet må du bruke en kontakt. Hvis den ikke er inkludert, kan den kjøpes i maskinvarebutikken.
På samme måte er den andre gruppen koblet til den andre sentrale ledningen. Hvis en dobbel bryter brukes, er det nødvendig å gjenta manipulasjonene med den tredje gruppen av ledninger.
På enden av forsamlingen skal beskyttelsesdekselet settes på plass, festes tett med en mutter. Deretter kan du installere taket og andre dekorative elementer som er inkludert i settet.

  • Hvordan monteres og kobles lysekronen med egne hender i 2019
  • Gjør-det-selv lysekrone installasjon i 2019
  • Koble lysekroner i 2019