Hvordan rengjør madrassen
Anonim

Lyd og sunn søvn er i stor grad bestemt av madrassen som vi sover daglig. For å gjøre det så praktisk som mulig, er det ikke nok å velge en egnet modell. Det er også nødvendig å ta vare på det systematisk, og eliminere ubehagelig lukt, støv og fuktighet.

instruksjon

1

Vakuum madrassen. Hver dag samles det en stor mengde støv, støvmidd og deres metabolske produkter. Alt dette har en negativ innvirkning på menneskers helse, kan føre til dermatitt, konjunktivitt og allergisk rhinitt. I tillegg ødelegger disse stoffene gradvis selve strukturen på madrassen, spesielt hvis den er laget av naturlige materialer. For å unngå dette, støvsug din madrass minst en gang i måneden. Den beste effekten vil gi en støvsuger, sugekraften som starter fra 350 watt. Ikke glem å rengjøre bunnen av sengen.

2

Tør madrassen. Ta madrassen ute i godt vær. Solen, frisk vind eller alvorlig frost vil lindre ham fra konstant overflødig fuktighet, noe som bidrar til utvikling av mugg, fuktighet, ubehagelig lukt og kvaler. I tillegg er en tørr madrass bedre støvsuget. Hvis det ikke er anledning til å tørke det på gaten, skal du utføre madrassen minst på balkongen.

3

Prøv å ikke røyke i sengen. Madrassen absorberer lukten av tobaksrøyk veldig bra, men det er vanskelig å bli kvitt det senere. For å gjøre dette, spred saltet på madrassen, la det stå i 5-6 timer, oppsam saltet med en støvsuger og tørk sengen i solen.

4

Fjern flekker. Det viktigste er å grundig flekk flekken med en ren klut eller papirhåndklær umiddelbart etter å ha helnet væsken. Dette vil redusere spredningen og forhindre madrassen i å bli våt dypt inne. For å eliminere flekker er det mange måter, men det er usannsynlig å lykkes i å bli kvitt det. For disse formål er det bedre å invitere en spesialist. Hvis du bestemmer deg for å fjerne flekken selv, ikke glem å tørke madrassen godt etter det på gaten.

5

Bruk tilfelle. I dag er det deksler på salg som ikke bare beskytter madrassen mot smuss og flekker, men også lagre det fra ofte støv og fuktighet gjennomtrenging, takket være en spesiell impregnering. I tillegg kan dekselet enkelt fjernes og vaskes.

  • Madrasser: omsorgsregler i 2018