Hvordan vaske romerske persienner
Anonim

En av de viktigste fordelene ved de romerske gardinene er deres kompakte størrelse, elegante utseende og praktiske egenskaper. Men i lys av deres uvanlige form er hindringen for mange mennesker spørsmålet om pleie og vask av denne typen gardiner.

instruksjon

1

Først av alt, husk at du bare kan vaske romerske tekstilgardiner, og produkter laget av naturlige fibre som bambus eller slep er helt forbudt å vaskes - de kan bare rengjøres med en myk børste.

2

Når gardinene fjernes fra taket, før du fortsetter med vaskingen, må du trekke ut lamellene som ligger mellom stoffstrimlene. Slike tverrstenger kan være metall, tre eller plast, og de er designet for å gjøre gardinene tøffere og har en større dekorativ effekt. Å trekke ut slike skinner er ikke vanskelig: Et spesielt tape eller en ferdig grense (der hver av disse innsettene er satt inn) er ikke fast på den ene siden.

3

Hvis du vil at gardinene skal vare så lenge som mulig, må du ikke vaske dem for ofte. Og for å rengjøre dem fra støv - støvsug dem regelmessig, etter at de tidligere har pakket støvsugerens dyse med en tett klut. Det er også nyttig å ventilere gardinene - skape et utkast i rommet. I tillegg, når det er mulig, vask gardinene for hånd, da de kan deformeres fra maskinvask. Av samme grunn kan de ikke vaskes i varmt vann.

4

Når du vasker hånd, suge produktet i en time i varmt vann med et pulver som skal være Ph - nøytral. Det bør ikke inneholde blekemidler. Hvis du trenger å fjerne flekken fra stoffet - bruk en flekkfjerner på naturlig basis. Hvis du vasker gardinen i vaskemaskinen, må du sørge for å sette modusen for skånsom vasking. I så fall plasser gardinene i en putevar eller i en spesiell stoffpose.

5

Uansett hvilken vaskemetode du har valgt, må du forsiktig skylle gardinene flere ganger. Dette er viktig fordi hvis vaskemiddelpartiklene forblir i fibrene, kan det under påvirkning av sollys i stoffet oppstå en kjemisk reaksjon mellom disse partiklene og den spesielle sammensetningen, som er impregnert med stoffene som brukes til fremstilling av romerske gardiner. I dette tilfellet kan gardinen bli skadet, siden impregneringen ikke bare forbedrer egenskapene til materialet som det er laget av, men beskytter også stoffet mot brennende og oppvarming under påvirkning av sollys.