Hvordan strekke en ullgenser
Anonim

Etter vask ble din favoritt genser plutselig mye mindre. Dette skjer med de tingene som har naturlig ull i deres sammensetning, og når de vaskes i varmt vann gir hun en betydelig krymping. Er det mulig å rette inn hendelsen på en eller annen måte og strekke en ullgenser?

instruksjon

1

Det aller første - når du kjøper, vær sikker på å se på komposisjonen. Hvis en ting består av 50 prosent eller mer av ull, er det bedre å ta produktet en størrelse større. Tross alt, over tid må du vaske genseren din, og så kan den krympe.

2

Hvis dette allerede har skjedd, suge det i kaldt vann, deretter i stedet for å skru av, sett det i en frottéhåndkle og trykk forsiktig ned med hendene for å fjerne overflødig vann. Deretter legger du forsiktig på tingen på en myk klut og strekker den til den størrelsen du trenger. La det tørke ut så. Gjenta regelmessig strekkprosedyren til den er helt tørr.

3

Men det er bedre å bekymre deg for å tørke ulletaker på forhånd. For å gjøre dette, legg din favoritt genser på stoffet før du vasker, og merk grensene med pins. Etter vask i varmt vann med delikate produkter eller sjampo, skyll det i varmt vann, spred det på overflaten og strekk til de størrelsene du har notert på forhånd. Sikre med pins, la det tørt tørke. Etter fullstendig tørking, rist varen godt.

4

En annen måte er å skylle produktet i romvann ved å legge til 2 ss hydrogenperoksid. Samtidig strekke jakken godt ut (ikke glem om ermene). Snakk mer i løsningen. La ting ligge i dette vannet i omtrent en og en halv time, så klem lett og legg ut for å tørke på et håndkle. Om nødvendig, jevnlig strekk jakken til ønsket størrelse.

5

Hvis ermene forkortes i genseren etter vask, våt dem igjen, og hold skulderen, trekk dem til riktig lengde. Deretter tørker du på bøylene.

6

Du kan prøve å bruke fysisk styrke. Hvis genseren er tykk, ta de forskjellige sidene sammen og trekk. Trekk til ønsket størrelse, ingen innsats. Selvfølgelig vil du ikke ha en slik ting på vei ut, men du kan fortsatt bruke den hjemme eller i et hus på kjølig vær.

7

Hvis ingenting kan gjøres og din favoritt genser har blitt til en filt dukkebluse, kan du bruke den til applikasjoner for pute land puter og dermed forlate minnet av det.

Godt råd

Ulled genser skal vaskes i lunkent vann og milde vaskemidler.

  • hvordan å strekke en ull ting